Górzno, dnia 24.02.2023
r.
Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
MSWiA Centrum Rehabilitacji w Górznie, Górzno 63,
64-120 Krzemieniewo,
tel. 65 536 12 00, fax 65 536 94 52
strona internetowa: www.rehabilitacjamsw.pl
e-mail: kontakt@rehabilitacjamsw.pl
(zwany dalej Zamawiającym)
ogłasza
pisemny przetarg na dostawę mięs i wędlin
do SP ZOZ MSWiA
Centrum Rehabilitacji w Górznie.
(zakup o wartości nie przekraczającej 130.000,00
złotych)
Przedmiotem przetargu jest dostawa mięs i wędlin do SP ZOZ
MSWiA Centrum Rehabilitacji w Górznie w okresie od dnia 01.04.2023 r. do dnia
31.03.2024 r.
Przetarg zostanie przeprowadzony na warunkach, w terminie
oraz miejscu określonym w załączniku do niniejszego ogłoszenia – „Warunki
Przetargu”.
WARUNKI PRZETARGU
I.
OFERTA
1.
Oferta
powinna być przygotowana w sposób uwzględniający wszystkie warunki określone
poniżej oraz w załącznikach, w formie pisemnej, w języku polskim i podpisana
przez osoby uprawnione do składania oświadczeń woli i wiedzy oraz do
podpisywania oświadczeń woli i wiedzy w imieniu Oferenta.
2.
Ofertę
należy złożyć na formularzu ofertowym stanowiącym załącznik nr 2 do niniejszych
warunków przetargu oraz na załącznikach nr 1a, 1b, 1c do niniejszych warunków
przetargu.
3.
Dopuszcza
się złożenie oferty tylko na pełny wykaz asortymentowy określony w załącznikach
nr 1a, 1b, 1c do niniejszych warunków przetargu.
4.
Oferta,
która nie będzie sporządzona na w/w formularzu ofertowym i załącznikach do
formularza ofertowego lub nie będzie spełniała innych warunków przetargu będzie
podlegać odrzuceniu i nie będzie brana pod uwagę w postępowaniu przetargowym.
5.
Oferent
ma prawo złożyć tylko jedną ofertę (bez wariantów). Oferent, który złoży więcej
niż jedną ofertę zostanie wykluczony z postępowania przetargowego, a wszystkie
złożone przez niego oferty podlegać będą odrzuceniu i nie będą brane pod uwagę
w postępowaniu przetargowym.
6.
Oferent
zobowiązany jest dołączyć karty specyfikacji produktów do oferty.
7.
Oferent
ponosi wszystkie koszty związane z przygotowaniem i złożeniem oferty.
8.
Wszystkie
miejsca, w których Oferent naniósł ewentualne poprawki w treści oferty powinny
być parafowane przez osobę (osoby) podpisującą ofertę. Oferta z naniesionymi
poprawkami będzie brana pod uwagę tylko wówczas, gdy sposób dokonania poprawki
nie będzie nasuwał wątpliwości co do ostatecznej treści oferty wiążącej
Oferenta.
9.
Oferent
może wprowadzić zmiany lub wycofać złożoną przez siebie ofertę pod warunkiem,
że nastąpi to w formie pisemnej przed wyznaczonym przez Zamawiającego terminem
składania ofert. Koperta zawierająca oświadczenie woli. Oferenta o zmianie lub
wycofaniu złożonej wcześniej oferty winna być dodatkowo oznaczona określeniem
„zmiana” lub „wycofanie”.
10.
Oferta
złożona po terminie składania ofert zostanie zwrócona bez otwierania.
II.
OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
1.
Przedmiotem
zamówienia jest dostawa mięs i wędlin w pakietach nr 1, nr 2, nr 3.
2.
Szczegółowy
zakres i opis przedmiotu zamówienia zawierają załączniki nr 1a, 1b, 1c do
formularza ofertowego.
3.
Nazwy własne podane w formularzu
cenowym do zapytania ofertowego należy rozumieć jako preferowany typ .
Wykonawca może zaproponować produkty o innej nazwie jednak muszą one spełniać
wymogi tej samej lub wyższej jakości. Nazwa takiego produktu musi znaleźć się w
ofercie.
4.
Podane w formularzu cenowym ilości
danego rodzaju asortymentu mają charakter szacunkowy i nie stanowią ze strony
Zamawiającego zobowiązania do nabycia w podanych ilościach. Zamawiający
zastrzega, że rzeczywiste ilości kupna każdego rodzaju artykułu będą wynikać z
aktualnych potrzeb Zamawiającego i mogą odbiegać od ilości podanych w
formularzach cenowych.
III.
WYMAGANIA DOTYCZĄCE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
1. Przedmiotem
przetargu jest sukcesywne dostarczanie przedmiotu zamówienia w asortymencie i
ilości zgodnej ze złożonym zamówieniem przez Kierownika Sekcji Żywienia
Zamawiającego lub osobę zastępującą Kierownika w trakcie jego nieobecności.
2. Dostawa
towarów do magazynu w siedzibie Zamawiającego odbywa się transportem Oferenta
na jego koszt i ryzyko w godzinach pomiędzy 8.30 a 13.30.
3. Oferent
zobowiązany jest dokonywać we własnym zakresie wyładunku i wniesienia
dostarczonego towaru do pomieszczenia magazynu żywności.
4. Oferent
zobowiązany jest do dołączania do każdej dostawy dokumentu magazynowego (dowodu
dostawy lub dokumentu WZ z wartością) z wyszczególnieniem produktów i ich
ilości wraz z fakturą VAT.
5. Oferent
zobowiązany jest do zabezpieczenia we własnym zakresie dostaw towarów dla
Zamawiającego w przypadku wystąpienia ich braków w magazynie Wykonawcy.
6. Zamawiający
składać będzie sukcesywnie zamówienia telefonicznie lub za pomocą poczty
elektronicznej wynikające z bieżącego zapotrzebowania, dopuszcza się również
możliwość ograniczenia ilościowego dostaw towarów wyszczególnionych w
załącznikach nr 1a, 1b, 1c do obiektywnie istniejących potrzeb.
IV. WARUNKI
FINANSOWE I ROZLICZENIA/PŁATNOŚCI
1. Należność
za dostarczone towary regulowana będzie przelewem na konto Wykonawcy w terminie
21 dni od dnia otrzymania faktury VAT.
V. KRYTERIA
OCENY OFERT
1. O wyborze
oferty decydować będzie kryterium najniższej ceny przy spełnieniu wymaganych
warunków.
2. Ocena złożonych
ofert będzie dokonywana odrębnie w ramach wszystkich pakietów.
VI. DATA I
MIEJSCE SKŁADANIA OFERT
Ostateczny termin składania ofert upływa w dniu 10.03.2023r.,
o godz. 10:00
Miejsce składania ofert:
SP ZOZ
MSWiA CENTRUM REHABILITACJI W GÓRZNIE
GÓRZNO 63,
64-120 KRZEMIENIEWO.
Na kopercie należy wpisać: oferta na dostawę mięs i wędlin.
Otwarcie nastąpi w dniu 10.03.2023 r. o godz. 10:15
VII. WYBÓR
NAJKORZYSTNIEJSZEJ OFERTY
1. Ogłoszenie
o przetargu i niniejsze warunki przetargu nie stanowią zobowiązania
Zamawiającego do udzielenia zamówienia. Zamawiający dokona oceny złożonych
ofert i wyboru oferty najkorzystniejszej w każdym pakiecie.
2. Uczestnicy
przetargu zostaną powiadomieni pisemnie o wyniku przetargu albo o zamknięciu
przetargu bez dokonania wyboru.
3. Termin
związania ofertą wynosi 30 dni, licząc od dnia ogłoszenia wyniku przetargu.
4. Oferent,
którego oferta została wybrana jest obowiązany w terminie 14 dni od ogłoszenia
wyniku przetargu przystąpić do zawarcia umowy, wg wzoru stanowiącego załącznik
do niniejszych warunków przetargu.
5. Zamawiający
zastrzega sobie prawo odwołania przetargu bez podania przyczyny.
6. Zamawiający
zastrzega sobie prawo zamknięcia przetargu bez wybrania którejkolwiek z ofert.
7. Zamawiający
zastrzega sobie prawo zmian warunków przetargu do dnia otwarcia ofert bez
podania przyczyny.
8. W sprawach
nieuregulowanych w niniejszym ogłoszeniu mają zastosowanie przepisy kodeksu
cywilnego.
Górzno, dnia ……………………………………………..
Załączniki:
1.
Szczegółowy
opis zamówienia - dostawa mięs i wędlin (załączniki nr 1a, 1b, 1c),
2.
Formularz
ofertowy (załącznik nr 2),
3.
Oświadczenie
o spełnienie warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 3),
4.
Wzór
umowy (załącznik nr 4).